Даниел Проданов, областен координатор на „Възраждане“ в Стара Загора и трети в листата на партията в 27 МИР

Влизаме в предизборната кампания с нагласата, че ще бъдем първа политическа сила на вота за 48 Народно събрание, заяви Даниел Проданов, областен координатор на  „Възраждане“ в Стара Загора и трети в листата на партията в 27 МИР.  По думите му това би трябвало да е целта на всяка политическа сила. „„Възраждане“ работи последователно от осем години в тази посока“, отбеляза той

Според Проданов  „Възраждане“ се откроява като ясна алтернатива на статуквото. „За последните 30 години политическите организации изразяват един ясен евроатлантически консенсус и по същество не се различават много помежду си.“

От „Възраждане“ са уверени, че все повече български граждани припознават идеите на партията. „Имаме ясни послания, с които ще докажем за втори път, че правим това, което казваме“, заяви областния координатор на „Възраждане“. От партията отчитат прогресивен и естествен ръст на своите привърженици.

„Едва ли в следващото Народно събрание ще имаме потенциални партньори, не защото не искаме такива. Всички партии, които бяха в 47 НС обаче стоят зад едни и същи позиции по основни политически въпроси, като въпроса с газа и войната в Украйна. По тези ключови въпроси опонентите от ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ или пък БСП и ДПС, когато дойдат на власт правят едно и също и то често противоречи на националния ни интерес. В този смисъл „Възраждане“ няма как да бъде партньор с политическа организация, която иска българския лев да бъде премахнат като национална валута. Това е една от последните граници след, която ние тотално ще отстраним своя суверенитет. „Възраждане“ няма да бъде партньор с организации, които се финансират от неправителствени организации, които съвсем ясно следват инструкциите на чужди посолства. В момента всички партии принадлежат към един консенсус – евроатлантическия“, категоричен е Даниел Проданов.

Кандидат-депутатът от „Възраждане“ посочи като един от основните регионални приоритети Минно-енергийния комплекс „Марица-изток“, на който разчитат десетки хиляди семейства. Той заяви, че в последните 30 години се стигна до много притеснителни тенденции заради „предишните управляващи както от ГЕРБ, така и от четворната коалиция, които са на път да ни наложат едни условия, които ще бъдат изключително тежки за нашия регион и не само за него.“ По думите на Проданов, „ако политическата линия, която е поета през последните години се запази, през 2026 г. ние ще трябва да се лишим от около 40% от мощностите на Маришкия басейн. За тези 40% намаление се вземат за база стойностите от 2019 г., което не е случайно, защото тя е най-слабата от към производство на електроенергия от въглища за последните 30 години. Съдбата на “Марица-изток” ще се решава в следващия Парламент и от „Възраждане“ ще отстояваме позицията, че мощностите в Маришкия басейн трябва да бъдат изцяло запазени”, подчерта Даниел Проданов.