Декларация на парламентарната група на “Възраждане” прочетена от д-р Костадин Костадинов на 25 май 2022 г. …

Безкрайно много надежди и вяра бяха подарени от българите на  политическия елит, който не се посвени да ги предаде, излъже и да продаде българските национални интереси. Вече тридесет и две години живеем в лъжа, в лъжата на хора, които, настанили се удобно в столовете на властта, придобиват чувство на недосегаемост.

Настоящото правителство на четворната коалиция умело усвои от предшествениците си навика да ползва политически лъжи. Оказа се обаче, че изненадващо ученикът надмина учителя. Уж млади и неопитни, политиците от продължаваме промяната се учат бавно, но за сметка на това лъжат доста ефективно.

Днес се готви поредното предателство. Финансовият ни министър се готви да внесе в Министерски съвет за одобрение „План за приемане на еврото“ от 1-ви януари 2024 г., като паралелно с това е възможно да бъдат гласувани едни скромни 10  млн. лв., които да се заплатят на рекламна агенция, която да се заеме с пропагандна кампания, внушаваща това, че с еврото ще станем по-богати.

И докато  ни лъжат умело, че с приемане на еврото тук ще потекат реки от злато, мед и мляко и ще настанат времена на благоденствие, българският народ обеднява и изнемогва. Сметките за ток, храна, гориво, газ, вода растат и то не в лицемерната и фалшива представа на правителството, а в реалността.

Докато от правителството на четворната коалиция  ни лъжат, че ще получим по-евтин американски втечнен газ,  по-голяма част от европейските държави в момента рестартират икономиките си и се съгласяват да плащат газ според новите условия, поставени от Руската федерация. Правителството ни лъже, че искат от нас газът да се плаща в рубли, а всъщност условието е  просто  да се плаща в руска банка.

Правителството ни лъже, че с въвеждането на еврото ще станем по-богати, а всъщност няма страна, която да е станала по-богата с тази валута. Има обаче страни, които, като Гърция и не само тя, разбира се, са станали много  по-зависими.

Поредно политическо предателство е това да дадем част от държавния си резерв като гарант в Европейската централна банка за гарантиране стабилността на еврото, а другата част на нашето правителство, което вероятно както лъже, така може и да усвоява. Предателство е също така златният ни резерв да  продължава да се съхранява в Англия, където се намира 2\3 от българското злато, а тук да се тиражира политическата лъжа, че това е изгодно за нас, защото така или иначе ние няма как да си го съхраняваме в  нашата страна.

Тези бързи и наглед необмислени решения, прикрити от политически маневри и лъжи, разбира се, са под давление от чужди дипломати.

Съвсем неслучайно в страната ни пристигнаха помощник-държавният секретар – Катрин Донфрийд и американският министър на отбраната – Лойд Остин. И двамата американски дипломати пристигнаха без предупреждение и в последния момент, като  неканени гости, погазвайки протокола, все едно те са домакините, а ние сме гостите на тази земя. Впрочем произнасям  имената им изключително внимателно, защото не искам да изпадаме за пореден път в унизителната ситуация от най-високата трибуна в държавата, тази на Народното събрание, да се чете декларация, възхваляваща чужд държавник. Една неволна  грешка, езикова от моя страна, през изминалата седмица стана повод за няколко навеждания, поредни дълбоки поклони към господарите на колониална България от страна на една от  управляващите партии.

Със своите възхваляващи декларации за американския вице-президент продължаваме промяната надмина Българската комунистическа партия, която  четеше подобни декларации до 1989 година отново от  тази трибуна, само че за други генерални секретари – съветските, сега за американските.

Безпрецедентно унижение за нашия народ е от трибуната на Народното събрание да се възхваляват чужди държавници. Мястото на тези похвали за чужди дипломати е само територията на посолствата тук в нашата столица, където между впрочем е мястото и на  чуждите флагове.

Срамно е българските управляващи да унижавате така българския народ.  Народът с най-старата държава в Европа. Впрочем вчера беше 24-ти май,  ден, в който трябваше да си припомним, че сме дали писмеността на 1\6 от света. А днес, днес ние  сме унижени от шепа лъжливи предатели, които не спират да се покланят на този или онзи господар.

Очевидно е, че българското правителство е подложено на натиск  и по един друг много важен за нас българите въпрос – приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Въпрос не просто емоционален, а съдбовен за нас българите, въпрос по който ние българите няма да отстъпим.

Видяхме, че дори Европейският парламент в своя декларация прие почти всички наши аргументи, което ясно и категорично показва, че не България трябва да е обект на натиск, а Македония, защото тя не спазва договора за добросъседство.

Очевидно от това е, че когато изкажем нашата позиция гласно и ясно, то тя бива разбрана. Когато обаче правителството ни се държи като слугинаж, няма как да бъдем уважавани, защото никой не обича слугите. Слугуването  обрича народа ни на мизерно съществуване, безработица, глад и унищожение.

Много често ние от „Възраждане“ говорим за националните предатели. Нека Ви кажа кои са те:

Националните предатели са тези, които твърдят, че чуждите войски ще гарантират националната ни сигурност, а не българската войска. Националните предатели са тези, които твърдят, че чуждите военни бази в нашата страна ще гарантират сигурността ни, а не военните поделения на българската войска. Национални предатели са тези, които твърдят, че ние трябва да спазваме общностни интереси пред националните  интереси. Национални предатели са тези, които твърдят, че България трябва да е готова дори да понесе загуби в името на чужди национални интереси, но не и да защитава своите национални интереси. Национални предатели са тези, които искат да лишат България от нейната финансова независимост, унищожавайки българския лев. Национални предатели са тези, които искат да вкарат и ангажират България във война, без това да е в съзвучие с българския национален интерес. Национални предатели са тези, които продължават да не обръщат внимание на българите в Украйна, поставени в унизително положение от страна на украинския режим. Националните предатели са тези, които трябва да понесат своето възмездие и наказание, така както е предвидено в наказателния кодекс на Република България, глава 1-ва Престъпления срещу Републиката. Припомням наказанията там са за диверсия, шпионаж, вредителство, саботаж и държавна измяна. Нещо, което аз Ви обещавам ние от „Възраждане“ ще направим, защото това иска българският народ от нас и ние ще му го дадем.

Ето защо правителството трябва да подаде оставка. Трябва да подаде оставка, за да освободи българския народ от лъжата и лицемерието си.  Крайно време е  да сложим край на лицемерието в българската политика, а България да започне да се управлява от българи, а не от национални предатели.