Три години след откриването на новия гробищен парк, гледката край с. Ракитница е потресаваща

Общото минало всъщност е това, което прави от една група хора народ. Отношението ни към него е показателно за пътя, който сме извървели като общество. И, ако безразличието на отделен човек е въпрос на възпитание, то за хората на властови позиции то е недопустимо безхаберие.

Гробищните паркове са местата, където се вижда отношението на местната власт към най-непосредственото минало – към нашите починали близки. Състоянието на новото старозагорско гробище в землището на с. Ракитница към днешна дата е плачевно и повече от обидно за старозагорци. Питаме се дали то щеше да е такова, например, ако беше част от Зелена зона за паркиране, където общинските служители са изключително активни?

Снимките, които виждате в материала, не се нуждаят от коментар. От “Възраждане’’ поставяме въпрос, който няма да оставим неразрешен. Защото от безразличие са изчезнали много народи. Защото паметта за общото минало и предците ни е ценност, която трябва да се възпитава там, където липсва. Общинският ни съветник Ива Ангелкова внася питания до представителите на местната власт относно причините за напълно неприемливото състояние на гробищата и най-вече относно перспективите за разрешаване на проблема. Ще ви държим в течение!

Тема с продължение.